Подвижността на ставите може да бъде възстановена много лесно и без да се налага да се ходи по много специалисти. Просто ви трябва една домашна рецепта с най-използваните съставки и ще видите как ще се превърнете в друг човек.

За да си приготвите този лек, обелете 300 – 400 грама чесън и го смелете (чрез блендер, месомелачка, пасатор или ситно ренде). Поставете го в литров буркан и го залейте (като почти напълните буркана) с доброкачествено нерафинирано олио. Оставете сместа за 2 седмици на тъмно място, като ежедневно я разбърквате. След това прецедете готовото чесново масло през 3 – 4 слоя марля.

Начин на приложение: Намажете болезненото място, разтривайки го, докато маслото почти попие в кожата. Завийте го с топъл шал и останете така през цялата нощ. На сутринта вземете топъл душ, за да премахнете миризмата на чесън. Още след първата процедура ще усетите липса на скованост, характерна за ставните заболявания. Лечението продължава 2 месеца. С чесновото масло може да разтривате и ръцете си, особено ако имате проблеми с артрит. Мажейки с него стъпалата на краката, лактите или ръцете, ще облекчите ожулвания, мазоли и напукани пети.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here