Burkan.info

Burkan.info - обяви!

затвори


IV МБАЛ-СОФИЯ АД

Исторически данни

    Историята на сегашната IV МБАЛ София АД датира от близо 50 години. Разположена е в бивша стара частна клиника на д-р Варкони, в центъра на София. Бившата IV ГРАДСКА Болница с филиал по работническо здравеопазване "Д-р Нено Цървуланов" е обслужвала голям контингент от болни с високопрофесионален труд на целия персонал при лоши битови условия. Разкрити са били: ХО, ВО, НО, ДО АГО. През този период на сградата са правени предимно козметични ремонти.
    Сега от старата сграда е останал само споменът. Запазена е фасадата, пристроен е един корпус, оформено е дворно пространство с градински алеи. След шест години на основно преустройство и реконструкция от 1 септември 2001 година болницата е отворена за пациенти. Битовите и работните условия са на съвременно ниво. Стаите са с две до четири легла със санитарен възел и комфортно обзавеждане, снабдени са със звънчева система. Болницата е оборудвана с климатична инсталация, централна газостанция, централна стерилизационна нови стационарни и подвижни рентгенови апарати, ехокардиограф, съвременно оборудвани операционни зали, анестезиологична апаратура, лабораторна техника, техника за микроинвазивна хирургия. Болницата разполага с необходимите лекарства и консумативи за лечението на пациентите. В основната база на болницата на бул."Македония" № 38 са разкрити 76 легла.
    Втора база на болницата се намира на бул. "Монтевидео" № 21. Разположена е в един от екологичните квартали на София. Сградата е просторна, стаите са с по три легла,снабдени са със санитарни възли и са с обновен интериор. Има разкрити 35 легла за лечение на вътрешни болести.
    Към болницата са разкрити две териториални експертни лекарски комисии - ТЕЛК, които са базирани в сградите на ДКЦ 20 и ДКЦ 7 в гр. София.
    В болницата работят високо специализирани екипи от лекари, медицински сестри, рентгенови лаборанти, административен и технически персонал. Те се грижат за качественото мед. обслужване, съобразено с добрата мед. практика, въведените стандарти и правата на пациентите.

    IV МБАЛ-СОФИЯ АД извършва следните медицински дейности:
    Лечение и диагностика на заболявания от следните специалности:      Вътрешни болести      Хирургия      Урология      Анестезиология и интензивно лечение
  Болницата има изградена софтуерна информационна система, която позволява извършването на текущ и периодичен анализ на дейността и подпомага вземането на аргументирани управленски решения.         Вестник „Пари” възложи на Центъра за медицински и здравни проучвания да извърши класация на лечебните заведения  въз основа на качествени икономически показатели, приходи и разходи на лечебното заведение, дългове на болницата, средна работна заплата и инвестиции.
На 28.01.2009 год. бяха наградени най-добрите болници според рейтинга.
Резултати: „Най-добре  развиваща се общинска болница”за 2008 год.:

  „Четвърта многопрофилна болница за активно лечение-София” АД Най-добра   многопрофилна болница:
І място -„УМБАЛ  Света Анна- София” ЕАД
ІІ място - „ИСУЛ  Царица Йоанна- София” ЕАД
ІІІ място - „Четвърта многопрофилна болница за активно лечение-София”АД  „Най-добре  развиваща се частна болница” за 2008 год:
„МБАЛ- Доверие” АД Още награди:
Клиниката по неврология на „ИСУЛ  Царица Йоанна- София” ЕАД  взе първо място сред клиниките у нас.
Кардиологичната клиника  в Националната кардиологична болница се пребори убедително за  призовото  място в тази медицинска специалност.

http://ohboli.bg/images/hospitals/30_1.jpg
Специалности: Многопрофилни
Населено място:София
Адрес:Oсновната база на болницата се намира на бул."Македония" № 38; Втора база на болницата e на бул. "Монтевидео" № 21
Телефон:953-24-85
Е-мейл:n/a
Уебстраница:http://www.fourth-city-hospital.org/
УправителД-р Стела Станчева
етикети:   

pейтинг:     5.8 от 5 гласа   

сподели:
Разпечатай