Съвременно лечение на остеопорозата

Остеопорозата е много лошо заболяване, което засяга скелета на човек. С времето костите започват да изтъняват и губят плътността си. За съжаление много от хората разбират късно тази си диагноза чак тогава, когато получат счупване. Това най-често е в областта на китките и гръбнака. Счупванията в областта на бедрената шийка са най-неприятни, защото 20% от пациентите загиват в рамките на 6 месеца, поради принудително обездвижване и лесно развиване на пневмония. Един от основните проблеми е свързан с това, че болестта може да не бъде открита навреме.

Остеопорозата е първична и вторична. Първичната се разделя на генерализирана, която засяга целия скелет, а локалната е при инфекция и обездвижване на определна област от човешкото тяло. Първичната най-често се среща при жените в менопауза, защото техните тела не произвеждат ценния за костната система естроген. Най-често счупванията се проявяват при жени между 60-65 годишна възраст. Вторичната няма възрастови ограничения и често се появява след продължително лечение с кортикостероиди.

Как да лекуваме остеопороза

Използването на хранителни добавки, които осигурява хранителни вещества, които възстановяват и заздравяват плътността на костите. Съществуват специализирани видове хранителни добавки, които са предназначени точно за лечение на остеопороза. Ефектът, който имат хранителните добавки е благодарение на подбраните естествени микроелементи и минерали, които имат най-добър ефект върху костната система. Те осигуряват правилния минерален състав, който е изключително важен за нечупливостта и издръжливостта на костите.

Това, което правят хранителните добавки е следното:

– поддържат костната система твърда и нечуплива;

– възстановяват и укрепват костната система;

– осигуряват необходимите минерали, които спомагат за усвояването на калция в организма;

– намаляват риска от счупване на костите;

– помагат за бързото възстановяване на мускулите при физически натоварвания;

– помагат за абсорбиране на витамин B12;

– обезврежда хлора и флуора;

– намалява загубата на калций през урината.

За повече информация посетете: doe.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here